Składniki:
- 250g makaronu farfalle
- 450g piersi z kurczaka
- 1 brokuł
- czerwona, zielona i żółta papryka
- 100g pieczarek
- sos śmietanowo-pieczarkowy
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do drobiu
- tarty ser żółty
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, marynujemy w przyprawach i pozostawiamy w lodówce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie podsmażamy na patelni.
Makaron gotujemy al dente, a następnie odcedzamy.
Brokuł obgotowujemy, tak aby był miękki, po czym dzielimy go na małe różyczki. Papryki i pieczarki kroimy na małe kawałki.
W dużym garnku mieszamy wszystkie składniki: makaron, kurczak, warzywa, sos.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem, następnie wykładamy zapiekankę i posypujemy wierzch tartym serem żółtym.
Zapiekamy przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 180ºC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz