Składniki:
- 80dag kiszonej kapusty
- 7dag suszonych grzybów
- 10dag masła
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól, pieprz
Grzyby zamoczyć dzień wcześniej i pozostawić najlepiej na całą noc.
Następnego dnia grzyby gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy (zachowując wywar) i siekamy na drobno.
Kapustę odcedzamy i siekamy (jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna należy ją przelewać wodą).
Rozpuścić masło na dużej patelni i dorzucić posiekaną kapustę, zalać wywarem z grzybów i gotować do miękkości. W razie potrzeby wywar można dolewać, aby kapusta nie przypalała się na patelni.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy wraz z grzybami do kapusty i gotujemy, aż cały wywar odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz