Składniki na 6 porcji:
- 5 podudzi z kurczaka
- drobiowa kostka rosołowa
- 2 duże marchewki
- 3 duże ziemniaki
- pół brokuła
- pół kalafiora
- 2l wody
- śmietana
- sól, pieprz
Podudzia z kurczaka obrać ze skróty. Marchewki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Brokuła i kalafiora umyć i pokroić na drobne kawałki.
Do dużego garnka wlać wodę, włożyć kostkę rosołową, obrane podudzia i gotować przez ok. 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć mięso i włożyć warzywa. Gotować do miękkości warzyw. Mięso oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki, a następnie dodać do warzyw i wymieszać.
Pod koniec gotowania zabielić śmietaną i mąką, a także doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wskazówka: zamiast świeżych warzyw można dodać całe opakowanie mrożonek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz