wtorek, 12 sierpnia 2014

Zapiekana ryba w mleczku kokosowym z warzywami



Składniki:

- 2 średnie cukinie
- 2 duże marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- mleczko kokosowe w puszce (im gęstsze, tym lepiej)
- pomidorki cherry
- 3-4 filety rybne (w moim przypadku łosoś, ale może być też dorsz lub inna biała ryba)


Cebulę drobno posiekać, wycisnąć czosnek i razem z marchewką startą na dużych oczkach podsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć przez ok. 10 minut pod przykryciem.



Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę przygotowanych warzyw, na to ułożyć całe filety i przykryć pozostałą częścią warzyw. Na wierzch wylać i równo rozprowadzić mleczko kokosowe oraz poukładać pokrojone na pół pomidorki cherry.


Piec w temperaturze 220°C przez 45 minut, połowę czasu pieczemy z przykryciem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz