sobota, 9 sierpnia 2014

Sałatka z selerem, kukurydzą i ananasem

Składniki:

- 1 słoik selera konserwowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa w kawałkach
- 20 dag szynki
- 5 jaj
- mały słoik majonezu
- 1/2 pora
- 1/2 kostki sera żółtego typu Gouda

Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić na drobne kawałki.

Por posiekać na wąskie paseczki, przelać wrzątkiem, aby nie był zbyt ostry.

Wszystkie składniki układać warstwowo w kolejności seler, kukurydza, ananas, szynka, jaja. Zalać majonezem, a na wierzch dodać por i starty ser żółty.

Sałatkę najlepiej zostawić w chłodzie na 2 godziny, aby wszystkie smaki się połączyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz