niedziela, 28 września 2014

Leczo



Składniki:
- 2 duże czerwone papryki
- pół zielonej papryki
- pół żółtej papryki
- 4 pomidory
- 2 cukinie
- 1 duża cebula
- 150g boczku
- 150g kiełbasy

Wykonanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę lub cienkie paski.  W dużym garnku rozpuścić odrobinę masła i zeszklić cebulę z boczkiem.

W miedzy czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki.

Pokroić w dużą kostkę wszystkie składniki (pomidory, papryki, cukinie, kiełbasę) i dorzucić do garnka.

Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 godzinę.

Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą, papryką słodką, chilli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz