wtorek, 30 września 2014

Bruschetta - czyli czosnkowe bagietki z pomidorami


Szybka przekąska lub doskonała przystawka. Im bardziej czosnkowe bagietki, tym bardziej wszystko stanie się wyraziste. Polecam :)



Składniki:
- opakowanie z dwoma bagietkami z masłem czosnkowym
- 2 pomidory
- oliwa
- przyprawy: bazylia, oregano


Bagietki podpiec w piekarniku według przepisu z opakowania.

Pomidory pokroić na małe kawałki, przełożyć do miseczki. Skropić delikatnie oliwą i doprawić przyprawami, wymieszać.

Wskazówka w przypadku, gdy kupione przez nas bagietki są mało czosnkowe: obrać jeden ząbek czosnku i wycisnąć go bezpośrednio do pomidorów, a następnie wymieszać.

Gdy bagietki będą już gotowe, wyciągnąć je z piekarnika i przekroić. Ułożyć na talerzu, a na wierzch położyć przygotowane przez nas pomidory i przystroić bazylią.

Najlepiej smakuje na ciepło :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz